04432230494

چرا خواب می بینیم؟

چرا خواب می بینیم؟
مقالات 07 فوریه 2019

هر شب در طول روند خواب، مغز ما تحت تأثیر وضعیت‌های موجود قرار می‌گیرد که ممکن است رویا باشند اما چرا خواب می‌بینیم؟ چرا مغز و بدنمان در حال استراحت فعالیت می‌کند؟ این موضوع با اینکه توسط محقق های بسیاری برسی گشته اما پاسخ صحیح برای آن وجود ندارد اما برخی از نظریه‌ها و تفسیرها درباره خواب و رویاها مطرح می گردد که در ادامه به آن‌ها اشاره می کنیم.

رویا چیست؟

رویا یا به عبارتی خوابهایمان تصاویر، افکار یا احساساتی هستند که در طول خواب رخ می دهند. اما رویاها می توانند تمام حواس را درگیر کنند. بعضی از مردم خواب های رنگی برخی نیزخواب سیاه و سفید  می بینند و همچنین افرادی که نابینا هستند تمایل دارند اجزای رویایی بیشتری مربوط به صدا، طعم و بو وغیره داشته باشند.

مطالعات انواع مختلفی از محتوای رویایی را نشان داده اند، اما برخی از ویژگی های معمول رویا عبارتند از:

  • این یک دیدگاه اول شخص دارد.
  • غیر ارادی است.
  • محتوا ممکن است غیر منطقی یا حتی نامنسجم باشد.
  • محتوا شامل افراد دیگری است که با رویاپرداز و یکدیگر ارتباط برقرار می کنند.
  • احساسات قوی را تحریک می کند.
  • عناصر زندگی بیداری در محتوا گنجانده شده است.
  • اگر چه این ویژگی ها جهانی نیستند، حداقل تا حدودی در اکثر رویاهای طبیعی یافت می شوند.

چرا خواب میبینیم؟

ادامه بحث در میان کارشناسان خواب که چرا خواب میبینیم نظریه های مختلفی درباره هدف از خواب دیدن دادند که شامل:

  • حافظه ساختمان: رویا با تثبیت حافظه همراه است، که نشان می دهد که رویا ممکن است یک عملکرد شناختی مهم تقویت حافظه و یاداوری اطلاعاتی باشد.
  • پردازش احساسات: توانایی تعامل و تمرین احساسات در زمینه های مختلف تصور ممکن است بخشی از روش مغز برای مدیریت احساسات باشد.
  • خانه داری ذهنی: دوره های رویایی می تواند راه مغز برای “صاف کردن” باشد، پاک کردن اطلاعات جزئی، اشتباه یا غیر ضروری.
  • بازپخش فوری: محتوای رویایی ممکن است نوعی تکرار فوری تحریف شده باشد که در آن رویدادهای اخیر بررسی و تجزیه و تحلیل می شوند.
  • فعالیت اتفاقی مغز: این دیدگاه معتقد است که رویا فقط محصولی از خواب است که هیچ هدف یا معنای اساسی ندارد.

کارشناسان در زمینه های علوم اعصاب و روانشناسی همچنان به انجام آزمایش هایی برای کشف انچه در مغز در طول خواب اتفاق می افتد ادامه می دهند، اما حتی با تحقیقات در حال انجام، ممکن است اثبات قطعی هر نظریه ای برای اینکه چرا ما خواب می بینیم غیرممکن باشد.

چه زمانی خواب می بینیم؟

به طور متوسط، اکثر مردم حدود دو ساعت در شب خواب می بینند. رویا ممکن است در هرمرحله از خواب، در مرحله حرکت سریع چشم (REM) بیشتر اتفاق می افتند.

در طول مرحله خواب، فعالیت مغز به طور قابل توجهی در مقایسه با مراحل غیر REM افزایش می یابد، که به توضیح آن کمک می کند.انواع مختلف خواب دیدن در این مراحله از خواب معمولا زنده تر، خیالی تر و یا عجیب و غریب هستند، حتی اگر ممکن است عناصر زندگی بیداری را شامل شوند. در مقابل، رویاهای غیر REM تمایل به محتوای منسجم تر دارند که شامل افکار یا خاطرات مبتنی بر یک زمان و مکان خاص است.

خواب در طول شب به طور مساوی توزیع نمی شود. اکثر خواب ها در نیمه دوم یک دوره خواب طبیعی اتفاق می افتد، به این معنی که خواب در ساعات قبل از بیدار شدن متمرکز می شود.

آیا رویاها معنا دارند؟

چگونگی تفسیر رویا ها و اینکه آیا آنها اصلا معنایی دارند، بحث برانگیز است. در حالی که برخی از روانشناسان استدلال کرده اند که رویاها بینش روان فرد یا زندگی روزمره را فراهم می کنند، دیگران محتوای خود را بیش از حد متناقض یا گیج کننده برای ارائه معنی قابل اعتماد می بینند.

تقریبا همه کارشناسان اذعان می کنند که رویاها می توانند شامل محتوایی باشند که به تجربیات بیداری مرتبط باشد، اگرچه محتوا ممکن است تغییر کند یا نادرست باشد. به عنوان مثال، در توصیف رویاها، مردم اغلب به افرادی اشاره می کنند که به وضوح می شناسند حتی اگر ظاهرا انها باشد. در خواب تحریف شده بود.

انواع رویاها چیست؟

رویاها می توانند شکل های مختلفی داشته باشند. رویاهای شفاف زمانی اتفاق می افتند که یک فرد در یک رویا است در حالی که به طور فعال اگاه است که انها خواب می بینند. رویاهای واضح شامل محتوای رویایی واقعی یا واضح است. خواب های بد از محتوای ناراحت کننده تشکیل شده اند. رویاهای تکراری شامل همان تصاویر تکرار شده در رویاهای متعدد در طول زمان است.

حتی در رویاهای عادی، انواع خاصی از محتوا وجود دارد که به ویژه قابل شناسایی هستند. در میان شناخته شده ترین موضوعات مشترک در رویاها چیزهایی مانند پرواز، سقوط، تعقیب شدن یا ناتوانی در پیدا کردن حمام وجود دارد.

با این حال، معنای جزئیات زندگی واقعی که در رویاها ظاهر می شود، هنوز حل و فصل نگشته است. “فرضیه تداوم” در تحقیقات رویایی معتقد است که رویاها و زندگی بیداری با یکدیگر در هم تنیده شده اند و بنابراین شامل موضوعات و محتوای همپوشانی هستند. از سوی دیگر، “فرضیه ناپیوستگی” تفکر در طول رویاها و بیداری را به عنوان ساختاری متمایز می بیند.

در حالی که تجزیه و تحلیل رویاها ممکن است بخشی از خود بازتاب شخصی یا روانشناختی باشد، بر اساس شواهد موجود، دشوار است که یک روش قطعی برای تفسیر و درک معنای رویاها در زندگی روزمره وجود داشته باشد.

کابوس چیست؟

در پزشکی خواب، کابوس یک رویای بد است که باعث می شود فرد هنگام بیدار شدن از خواب بترسد.که ممکن است این رویاها تهدید امیز، ترسناک یا ازار دهنده باشند.در حالی که رویاهای بد طبیعی و معمولا خوش خیم هستند، کابوس های مکرر ممکن است با خواب فرد تداخل داشته باشد و باعث شود. اختلال در تفکر و خلق و خوی فرد در طول روز باشد.

کابوس ها می توانند ناشی از موقعیت بد خوابیدن و یا حتی موقیعت بد قرار گیری شما بر روی تخت خوابتان باشد از این رو به شما توصیه می کنیم حتما از خوشخواب مناسب برای خواب شبانه روزیتان استفاده کنید از این رو می توانید از محصولات بازرگانی کنگرلو بازدید نمایید.

ایا رویاها بر خواب تاثیر می گذارند؟

در بیشتر موارد، رویاها بر خواب تاثیر نمی گذارند. خواب دیدن بخشی از خواب سالم است و به طور کلی کاملا طبیعی و بدون هیچ گونه تاثیر منفی بر خواب در نظر گرفته می شود.

کابوس ها استثنا هستند. از انجا که کابوس ها شامل بیداری هستند، اگر اغلب رخ دهند، می توانند مشکل ساز شوند. رویاهای ناراحت کننده ممکن است باعث شود فرد از خواب اجتناب کند و منجر به خواب ناکافی شود. هنگامی که انها می خوابند، محرومیت از خواب قبلی می تواند باعث بازگشت خواب REM شود که در واقع کابوس ها را بدتر می کند. این چرخه منفی می تواند باعث شود برخی از افراد مبتلا به کابوس های مکرر بی خوابی را به عنوان یک مشکل مزمن خواب تجربه کنند.

به همین دلیل، افرادی که بیش از یک بار در هفته کابوس می بینند، خواب پراکنده ای دارند یا خواب الودگی روزانه یا تغییر در تفکر یا خلق و خوی خود دارند، باید با یک دکتر صحبت کنند.

0 دیگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز علامتگذاری شده اند *