04432230494

فواید زود بیدار شدن

فروش اقساطی
فواید زود بیدار شدن
مقالات 10 نوامبر 2022

زود بیدار شدن فوایدی دارد که ممکن است از آن بی‌اطلاع باشید و با خود فکر کنید که سحر خیزی بسیار خسته کننده و سخت می‌باشد. برای اینکه تصمیم بگیرید و عزمتان را جزم کنید تا صبح زود بیدار شود در قسمت زیر به نکاتی که از فواید زود بیدار شدن است را آورده‌ایم با ما همراه باشد تا به مرور آن ها بپردازیم.

کشف مهارت ها

ساعات اولیه صبح، پربازده ترین زمان روز است. بعد ازاستراحت کافی، تمرکز عالی داشته و همچنین زمان زیادی برای ا نجام کارها خواهید داشت و از این رو بدون حواس پرتی می‌توانید کارهایتان را سریعتر به انجام برسانید.

می‌توانید برای برنامه‌ریزی روز خود از این ساعات استفاده کنید، و برای هر یک از وظایف خود یک چارچوب زمانی مشخص اختصاص دهید.

بسیاری از کسانی که صبح زود بیدار می‌شوند با تعیین اهداف و برنامه ریزی از صبح خود بهره‌مند می‌شوند. برنامه ریزی با افزایش بهره وری مرتبط است، زیرا در روز زمان بیشتری برای انجام کارهای اولیه داشته و همچنین فرصت کشف چیزهای جدید را در اختیار دار ید. زود بیدار شدن فراموشی را به حداقل رسانده به خصوص اگر برنامه روزانه خود را یادداشت کرده باشید. لازم به ذکر است که از لحاظ روحی صبح ها آرام ترین زمان در طول شبانه روز به حساب می‌آیند.

خوردن صبحانه

زود بیدار شدن این فرصت را به افراد می‌دهد تا بتوانند یک صبحانه سالم درست کرده و با خیال راحت، بدون نگرانی (از اینکه فرصت کافی برای آماده کردن و خوردن آن نداشته باشند) صبحانه را میل کنند. افراد سحرخیز این زمان را دارند تا یک صبحانه ساده و سالم برای خود و خانواده خود آماده کنند. اگر دیر از خواب بیدار شوید، به احتمال زیاد برای انجام اکثر کارها دیر خواهد شد به طوری که از خوردن صبحانه صرف نظر خواهید کرد. اکثر افرادی که دیر از خواب بیدار می‌شوند به نوشیدن قهوه و خوردن تکه کیکی اقناع می‌کنند و حتی افرادی این وعده غذایی را (که جزو اصلی ترین وعده ها می‌باشد) به طور کلی حذف می‌کنند.

با خوردن صبحانه، انرژی زیادی برای شروع روز خواهید داشت به طوری که با خیال راحت و تمرکز کافی به انجام کارها مشغول خواهید شد. نادیده گرفتن این وعده غذایی باعث می‌شود بدن بدون داشتن انرژی لازم، شروع به انجام کار کرده و انرژی لازم را برای اتمام و یا درست به انجام رساندن آن نداشته باشید

همچنین با گرسنگی شدیدی در وعده غذایی بعدی( ناهار) مواجه می‌شوید که منجر به خوردن بیش از نیاز شما شده و در نهایت احتمال افزایش وزن و چاقی را به دنبال خواهد داشت.

ورزش صبحگاهی

ورزش صبحگاهی بهترین تایم برای انجام تمرینات می‌باشد؛ زیرا آدرنالین را در بدن شما افزایش داده و این ماده نیز سبب افزایش هوشیاری می‌گردد و بعلاوه به شما کمک می‌‍کند بر احساس خواب آلودگی غلبه کنید.

از مزیت‌های دیگر انجام ورزش در صبح این است که احتمال انجام ندادن آن بسیار کم است زیرا؛ به عنوان مثال، اگر عصرها ورزش می‌کنید، به دلیل ساعات اضافی که باید در محل کار باشید یا خستگی شدیدی که ناشی از انجام کارهای روزمره است، احتمال انجام ندادن آن بیشتر است در نتیجه در ساعات صبحگاهی بهترین زمان برای انجام آن است.

همچنین برای افراد پرمشغله، صبح زود ممکن است تنها زمان مناسب برای ورزش باشد. یک روز طولانی و خسته کننده ممکن است شما را ترغیب به حذف ورزش از برنامه روزمره کند، اما در صبح ها به سختی با چنین مشکلی مواجه می‌شوید.

لازم به ذکر است که؛ ورزش کردن در صبح، زمانی که بیشترین انرژی را دارید، نه تنها سبب تسلط کافی بر کارها می‌شود بلکه برای سلامت جسمی و روانی نیز بسیار تاثیر گذار می‌باشد. ورزش خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش داده و خلق و خوی شما را بهبود می‌بخشد، همچنین قند خون را تنظیم کرده و وزن را کنترل می‌کند، بعلاوه تمرینات ورزشی عملکرد شناختی شما را نیز بهبود می‌دهد.

ترافیک رفت و آمد

اگر زود از خواب بیدار شوید، می‌توانید زودتر از ساعات اوج ترافیک خانه خود را ترک کرده و هنگام رفتن به محل کار یا بردن فرزندان به مدرسه، زمانتان در ترافیک تلف نشود. همچنین از دیگر فواید زود بیدار شدن این است که، برای سایر قرارهای ملاقات خود در طول روز به موقع در مکان مورد نظر حاضر خواهید بود.

زود بلند شدن راز بهره‌وری بسیاری از افراد موفق است. از ورزشکاران گرفته تا پزشکان، افراد موفق همیشه توصیه می‌کنند که زود از خواب بیدار شوید، زیرا این کار باعث می‌شود که روز خود را زودتر شروع کرده و زمان بیشتری را برای انجام وظایف یا کارهایتان داشته باشید.

استرس کمتر

زود بیدار شدن به شما این فرصت را می‌دهد که از قبل برنامه ریزی داشته و بدون ذهنی درهم و برهم، روز خود را با آرامش سپری کنید. برنامه‌ریزی از قبل، استرس ناشی از عجله برای انجام کارها را از بین می‌برد. علاوه بر این، زمانی که زود از خواب بیدار می‌شوید، وقت بیشتری برای برخی از فعالیت هایی که می‌خواهید در اوقات فراغت انجام دهید، خواهید یافت. با داشتن وقت مناسب برای انجام هر کاری، می‌توان بدون داشتن استرس به انجام آن پرداخت. داشتن وقت مناسب و کافی برای هر کاری سبب کاهش استرس، همراه با عملکرد عالی می‌گردد. با زود بیدار شدن، بدون داشتن محدودیت زمانی، بدون داشتن عجله و بدون داشتن استرس برای به موقع نرساندن کارها، مواجه نخواهید شد.

از خواب با کیفیت لذت ببرید

افراد سحرخیز تمایل دارند زودتر بخوابند و همچنین سریعتر به خواب می‌روند.. وقتی زود از خواب بیدار می‌شوید، بدن شما زود خسته شده و به محض اینکه به رختخواب بروید، به خواب خواهید رفت. با توجه به درگیر شدن تمام بدن در طول روز خوابی با کیفیت خواهید داشت. بعلاوه بدن شما به ریتم طبیعی شبانه روزی عادت کرده و باعث می‌شود که هر روز، زود بخوابید و زود بیدار شوید.

ساعات بیداری طولانی‌تر منجر به تجمع آدنوزین شده که این ماده یک انتقال دهنده عصبی می‌باشد و عملکرد آن این است که با مهار فعالیت نورون ها باعث خواب آلودگی می‌گردد. زود بیدار شدن منجر به تجمع سریعتر آدنوزین شده که آن نیز باعث می‌شود در ساعات مناسب شب احساس خواب آلودگی کنید و راحت به خواب روید. همچنین  زود خوابیدن، شانس شما را برای تکمیل چرخه خواب افزایش داده و باعث می‌شود صبح روز بعد احساس سلامتی و شادابی داشته باشید.

داشتن احساس شادابی

زود بیدار شدن از خواب منجر می‌شود که شما تبدیل به فردی پرانرژی، آرام، بدون استرس، وقت شناس و سالم شوید. با این مزایای ذکر شده به طور معمول نسبت به خود احساس رضایت بیشتری دریافت خواهید کرد که باعث می‌شود احساس شادی بیشتری را داشته و در زندگی موفقیت‌ها و پیشرفت‌های بیشتری را بدست آورید.

نمرات بهتر

زود بیدار شدن نیز ممکن است شانس شما را برای کسب امتیاز بالاتر از دیگران در تحصیلات افزایش دهد. طبق مطالعات انجام شده، مشخص شده است که دانش آموزانی که صبح زود از خواب بیدار می‌شوند، نتایج بهتری نسبت به کسانی که تا دیروقت بیدار می‌مانند بدست می‌آورند. به طور متوسط اشخاصی که زودتر می‌خوابند و زودتر بیدار می‌شوند نسبت به افرادی که تا دیر وقت بیدار می‌مانند از لحاظ یادگیری در موقعیت بهتری قرار دارند. بعلاوه یادگیری در صبح زود با استراحتی که ذهن و جسم در شب داشته بسیار موثرتر از یادگیری در طول شب که خستگی روزمره را به همراه دارد، است

نیازهای خواب بر اساس سن

با توجه به تحقیقات انجام شده، برآورد شده که یک بزرگسال سالم معمولاً به ۷ ساعت خواب نیاز دارد تا به آرامش برسد و احساس خستگی از بدنش رفع گردد. اما نیازهای خواب بدن در سنین مختلف تغییر می‌کند. مثلا نیازی که یک کودک دو ساله به خواب دارد با یک فرد سی ساله کاملا متفاوت است و کودک به خواب بیشتری نیاز دارد. همچنین افراد بیمار با افراد سالم کاملا متفاوت هستند. البته باید گفت که احساس و رضایت و داشتن خواب کافی در بین افراد مختلف، می‌تواند متفاوت باشد. چه بسا که یک شخص با شش ساعت می‌تواند کاملا احساس رضایت داشته باشد و فرد دیگری به خواب بیشتری احتیاج داشته باشد.

بهبود عملکرد شناختی

ارتباط احتمالی بین زود بیدار شدن و موفقیت وجود دارد. طبق مطالعات انجام شده در این زمینه، مشخص شده که افراد در صبح فعال‌تر و هدف‌گراتر هستند، مهارت‌های حل مسئله قوی‌تری داشته و در حوزه درسی خوب عمل کرده و همچنین مشاغل پردرآمدتری پیدا می‌کنند.

طبق مطالعاتی که به انجام رسید دانش آموزانی که اقرار یه سحرخیزی داشتند، نمره کاملا بالاتری نسبت به کسانی که تا دیروقت بیدار می‌ماندند و مطالعه داشتند، کسب کردند. لازم به ذکر است که کم خوابی با بدتر شدن عملکرد شناختی از جمله حافظه ضعیف، مشکل در تمرکز و تفکر و نوسانات خلقی مرتبط است.

کیفیت خواب بهتر

خواب کافی و مداوم باعث بهبود فشار خون، سیستم ایمنی بالا، عملکردهای اساسی مغز، بهبود خلق و خو می‌شود. زود بیدار شدن، زود به رختخواب رفتن را آسان‌تر می‌کند و ثابت نگه داشتن زمان خواب و بیداری، ریتم شبانه‌روزی شما را تنظیم کرده و منجر به خواب عمیق‌تر در شب می‌گردد.

افرادی که برنامه خواب ثابتی دارند در طول روز کمتر خسته می‌شوند. از سوی دیگر، افرادی که تا دیروقت بیدار می‌مانند و دیر بیدار می‌شوند، بیشتر در معرض ابتلا به اختلالات خواب و خستگی هستند.

البته ناگفته نماند داشتن تشک خواب مناسب برای آرامش در طول شب در کیفیت خواب بسیار دخیل است از این رو برای افزایش گیفیت خواب خود از تشکی مناسب با فیزیک بدن خود انتخاب کنید.

خلق و خوی بهتر و سلامت روان

افرادی که زود از خواب بیدار می‌شوند در مقایسه با افرادی که شب بیداری داشته و دیر بیدار می‌شوند، خوشبین‌تر، موفق‌تر، وظیفه شناس‌تر و از زندگی راضی‌تر هستند. زنان سحرخیز نیز بسیار کمتر به بیماری های روانی مانند افسردگی یا اضطراب مبتلا می‌شوند.

افرادی که زود از خواب بیدار می‌شوند معمولا خواب ۷ تا ۹ ساعت توصیه شده را دارند، در این صورت بدن و ذهن، زمان کافی برای بازیابی خود بدست آورده و در نتیجه بدن و ذهن سالم تری خواهند داشت.

0 دیگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز علامتگذاری شده اند *