خوردن دو عدد خرما و هشت عدد بادام بعد از گذشت نیم ساعت از بیدار شدن، صبحانهای مناسب برای خواب راحت در همان شب است.
دکتر نرینا در این باره اظهار کرد: تعدادی از میوهها و آجیلها حاوی مقادیر مناسبی پروتئین، چربی و کربوهیدرات هستند که میتوانند سوختوساز بدن را تنظیم و قند خون را تثبیت کنند.
هشت عدد بادام و دو عدد خرما، حاوی ۱۵۰ تا ۲۰۰ واحد کالری هستند و به بدن انسان کمک میکنند که هنگام ظهر، هورمون ملاتونین تولید شود؛ هورمونی که برای خواب شبانه بسیار مفید است.
دکتر رملاخان متخصص خواب در مورد نحوه غلبه بر مشکلات خواب اظهار کرد: خوردن صبحانه برای داشتن یک خواب آرام در شب بسیار مفید است. اگر صبحانه نخورید بدن شما در وضعیت گرسنگی شدید قرار میگیرد و هورمون استرس تولید میشود که برای خواب راحت مفید نیست، اما با مصرف صبحانه بدن شما مواد غذایی کافی دریافت میکند که این موضوع بر سیستم خواب تأثیر مثبت میگذارد.
علاوه بر این خوردن صبحانه میتواند به کاهش وزن کمک کند و تا ۱۰ درصد سوختوساز بدن را افزایش میدهد.
بهطور کلی، بزرگسالان در شبانهروز به هفت تا ۹ ساعت خواب نیاز دارند، اما باز هم مقدار دقیق آن بسته به سن، شیوه زندگی و ژنها است.
مشکلات خواب با بسیاری از بیماریها از جمله چاقی، آلزایمر، بیماریهای قلبی، دیابت و حتی سرماخوردگی و آنفلوانزا مرتبط است، بنابراین داشتن خوابی آرام بهسلامتی کمک میکند.
مواردی نظیر چاقی، مصرف بیش از حد نوشیدنیهای شیرین، سیگار کشیدن، عدم فعالیت بدنی، استرس در محل کار، تغییر شغل و نگرانیهای مالی، تأثیرات منفی بر روی سیستم خواب انسان دارند.
برای خواب خوب مکان تاریک را انتخاب کنید
مهمترین عامل اثرگذار بر چرخه خواب و بیداری، نور خورشید است. سایر عوامل نور مصنوعی، نور منزل و نور کامپیوتر است که بر چرخه خواب و بیداری اثر دارند. همچنین ساعت غذا خوردن، فعالیت اجتماعی و سر و صدای محیط روی این چرخه تاثیرگذار است.
دکتر مجاهده سلمانی فلوشیپ اختلالات خواب با تاکید بر اینکه باید ساعت خواب و بیداری را تنظیم و از مصرف غذاهای حجیم و پرکالری در شب خودداری کنیم، افزود: از ۹ شب به بعد نیز باید تعداد لامپ روشن را کم کنیم. اگر فرد فعالیت بدنی سنگین میکند، از ۹ شب به بعد نباید فعالیت سنگین داشته باشد. همچنین مصرف نوشیدنی کافئین دار مثل چای، قهوه و نوشابه کافئین دار از ۹ شب به بعد توصیه نمیشود. استفاده از گوشی همراه و مطالعه در بستر نیز نباید داشته باشیم.
سلمانی در پاسخ به این سئوال که والدین در برابر نوزادی که در خواب رفتن مشکل دارد و بیقراری میکند، چه باید کنند؟، اظهار داشت: والدین باید مراقب باشند، فرزندشان به بیماری ریفلاکس مبتلا نباشد و این بیماری را در نظر داشته باشند و با پزشک مشورت کنند.
این فلوشیپ اختلالات خواب در ادامه به مصرف غذاهایی که موجب اختلال خواب می شوند اشاره و بیان کرد: غذاهای حجیم، پرکالری و پرادویه خواب را دچار اختلال میکند. همچنین مصرف زیاد نوشیدنی کافئیندار میتواند چنین اثری داشته باشد.
وی در پایان با اشاره به اینکه چرخه خواب و بیداری در افرادی که رژیم سخت و خودسرانه میگیرند و زیر نظر متخصص رژیم غذایی نمیگیرند، دچار مشکل میشود، ادامه داد: این افراد ممکن است به کمخوابی دچار شوند و چون رژیم غذاییشان خودسرانه است، احنمال دارد به کمبود برخی املاح معدنی دچار شوند. رژیم غذایی اگر با نظر متخصص تغذیه باشد، کمبودهای احتمالی شناخته میشود و املاح جایگزین میشود.
0 دیگاه